Monday, January 27, 2020

Πασχα Σκωτια €1.099

Rate this item
(0 votes)

 

Πάσχα στην Σκωτία
8 ημέρες - Αναχώρηση: 26/4/2019
Αναλυτικό Πρόγραμμα Ταξιδιού
 
1η ΗΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ – ΓΛΑΣΚΩΒΗ (Πτήση, Ξενάγηση)
 
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στην πανέμορφη, αναγεννημένη Γλασκώβη. Μια παλαιότερα άσχημη και βιομηχανική πόλη, έχει μεταμορφωθεί σήμερα σε ένα ακόμη κόσμημα της Σκωτίας, που φέρει μάλιστα τον τίτλο της «Πόλης της αρχιτεκτονικής και του design». Κατά την ξενάγηση της πόλης θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατά της, όπως την Πλατεία του Γεωργίου με τα επιβλητικά Bικτωριανά κτίρια, το πανεπιστήμιο της Γλασκώβης, τον ναό του St Mungo, καθώς και την παλιά Γεωργιανή συνοικία. Βόλτα στον πεζόδρομο του ιστορικού κέντρου της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Βόλτα στον εμπορικό πεζόδρομο της οδού Μπιουκάναν. Διανυκτέρευση.
 
2η ΗΜΕΡΑ: ΓΛΑΣΚΩΒΗ – ΤΡΟΣΣΑΚΣ – ΙΝΒΕΡΑΡΕΪ – ΛΙΜΝΗ ΛΟΜΟΝΤ – ΟΜΠΑΝ
 
Πρωινή αναχώρηση από το ξενοδοχείο μας και πρώτη στάση στο Λας (Luss), ένα από τα ωραιότερα ψαροχώρια της κεντρικής Σκωτίας, πάνω στη δυτική όχθη της λίμνης Λόμοντ, που είναι η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στη Βρετανία. Συνεχίζουμε διασχίζοντας το Εθνικό Πάρκο Τρόσσακς, το σημείο όπου τα Λόουλανς συναντούν τα Χάιλαντς: σπάνιας ομορφιάς τοπία με καταπράσινους λόφους και διάσπαρτες λίμνες που ενέπνευσαν τον εθνικό συγγραφέα της Σκωτίας, σερ Ουώλτερ Σκοτ σε πολλά μυθιστορήματά του!
 
Επόμενη στάση στο γραφικό χωριό Ινβεράρεϊ, όπου κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εκπαιδεύτηκαν περίπου 250.000 στρατιώτες των Συμμάχων, στο οποίο θα επισκεφθούμε το ομώνυμο κάστρο με τους κωνικούς πυργίσκους, που αποτελεί την κατοικία της πανίσχυρης οικογένειας των Κάμπελ.
 
Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας δίπλα στις όχθες της λίμνης Οα (Awe), όπου βλέπουμε τα ερείπια του μεσαιωνικού κάστρου Κίλχερν, ενώ περνάμε και από τις όχθες της λίμνης Ετίβε, όπου στις εκβολές της (στον Ατλαντικό ωκεανό) βρίσκεται το τρίτο κάστρο που θα δούμε σήμερα, το κάστρο Ντάνσταφνέιγκ (Dunstaffnage, 13ος αι.).
 
Άφιξη στο πολύβουο λιμάνι του Όμπαν, γνωστό ως «πύλη των νησιών», χτισμένο στον ομώνυμο όρμο του Ατλαντικού, από όπου πήρε και το όνομά του. Αποκαλείται επίσης και «πρωτεύουσα της ψαροφαγίας στη Σκωτία», λόγω των πλούσιων αλιευμάτων που σερβίρονται στις ταβέρνες του! Διανυκτέρευση
 
3η ΗΜΕΡΑ: ΟΜΠΑΝ – ΝΗΣΙ ΜΑΛ – ΟΜΠΑΝ
 
Ολοήμερη εκδρομή στο Μαλ (Isle of Mull), το μεγαλύτερο νησί των Εσωτερικών Εβρίδων, εδώ όπου έφτασαν τον 6ο αι. οι γαελόφωνοι Κέλτες από την Ιρλανδία και έφεραν τον Χριστιανισμό! Το μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου ακολουθεί την ακτογραμμή, με πολύ όμορφη θέα στη θάλασσα. Η γραφική πρωτεύουσα του νησιού είναι το Τόμπερμορυ, που φημίζεται για τα πολύχρωμα σπιτάκια της προκυμαίας του καθώς και για το ομώνυμο αποστακτήριο, το οποίο και θα επισκεφθούμε, για να μάθουμε τη διαδικασία παραγωγής του αυθεντικού σκωτσέζικου ουίσκι! Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Όμπαν και διανυκτέρευση.
 
4η ΗΜΕΡΑ: ΟΜΠΑΝ – ΦΟΡΤ ΓΟΥΙΛΙΑΜ – ΙΝΒΕΡΝΕΣ – ΑΒΙΕΜΟΡ
 
Η σημερινή θαυμάσια διαδρομή θα μας οδηγήσει στην καρδιά των περίφημων Χάιλαντς! Η πρώτη μας στάση θα γίνει στο Φορτ Ουίλιαμ, στους πρόποδες του ψηλότερου βουνού της Βρετανίας, του Μπεν Νίβις (1.343 μ.). Από εδώ θα διασχίσουμε το Γκρέιτ Γκλεν (Μεγάλη Κοιλάδα) μαζί με την Καληδονιακή διώρυγα, μέχρι το Ινβερνές. Θα σταματήσουμε στο Φορτ Ογκάστας για να δούμε τους υδατοφράκτες της Σκάλας του Ποσειδώνα και στο Κάστρο Έρκαρτ (Urquhart), στις όχθες της διασημότερης λίμνης της Σκωτίας, την Λοχ Νες, την οποία και θα διασχίσουμε με πλοίο (προαιρετικά, £30), «αναζητώντας» τη μυθική Νέσι! Η επόμενη στάση μας είναι στην πρωτεύουσα των Χάιλαντς, το Ινβερνές, με τον ομώνυμο ποταμό Νες να διασχίζει το κέντρο της πόλης. Κτισμένο πάνω σε λόφο, ξεχωρίζει το βικτωριανό κάστρο. Ελεύθερος χρόνος για περιήγηση στην πόλη, για ψώνια ή/και για φαγητό. Στη συνέχεια αναχωρούμε για το Άβιεμορ, στην καρδιά των βουνών Κέρνγκορμς, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.
 
5η ΗΜΕΡΑ: ΑΒΙΕΜΟΡ – ΣΑΙΝΤ ΑΝΤΡΙΟΥΣ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ
 
Νωρίς το πρωί αναχωρούμε για το Εδιμβούργο. Πρώτη στάση και επίσκεψη στο κάστρο Μπλερ, κατοικία των δουκών του Άθολλ, το οποίο είναι το μοναδικό της Βρετανίας που διατηρεί μέχρι και σήμερα ιδιωτικό στρατό! Δεύτερη στάση στο Πίτλοχρι για να δούμε το κλιμακωτό φράγμα στον υδροηλεκτρικό σταθμό της πόλης, από όπου ανεβαίνουν οι σολομοί ανάποδα στη ροή του ποταμού κατά την περίοδο ωοτοκίας τους. Επόμενη στάση στον «ναό» του γκολφ και παλαιότερη πανεπιστημιούπολη της Σκωτίας, το Σεντ Άντριους, με κυριότερα αξιοθέατα τον ομώνυμο ερειπωμένο καθεδρικό ναό του 17ου αι. και το κάστρο της πόλης. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την παλαιότερη κρεμαστή γέφυρα της Σκωτίας, την περίφημη γέφυρα του ποταμού Φορθ (Forth Road Bridge) και θα καταλήξουμε στην «Αθήνα του Βορρά», το πανέμορφο Εδιμβούργο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
 
6η ΗΜΕΡΑ: ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ (Ξενάγηση)
 
Η πρωινή μας ξενάγηση θα ξεκινήσει από το Γεωργιανό τμήμα της πόλης, που άρχισε να κτίζεται στα μέσα του 18ου αιώνα. Θα δούμε υπέροχες πλατείες, μεγάλους δρόμους και ιστορικά κτίρια, που διατηρούν μέχρι σήμερα τη μεγαλοπρέπειά τους. Συνεχίζοντας, θα ανεβούμε στον λόφο Calton, όπου βρίσκεται το μνημείο του Νέλσωνα και ο ημιτελής Παρθενώνας. Από την κορυφή του λόφου θα απολαύσουμε την πανοραμική θέα της πόλης. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το ιστορικό παλάτι του Χόλιρουντ - την επίσημη κατοικία της Βασιλικής οικογένειας, που το χρησιμοποιεί ως κατοικία όταν επισκέπτεται την Σκωτία. Δια μέσου του Royal Mile - του Βασιλικού Μιλίου - θα διασχίσουμε την παλιά πόλη του Εδιμβούργου, βλέποντας το Τόλμπουθ (Tolbooth), το σπίτι του Τζον Νοξ και την παλιά αγορά Grass Μarket στους πρόποδες του πύργου. Στο τέλος της ξενάγησής μας θα σταματήσουμε για επίσκεψη στο ιστορικό κάστρο του Εδιμβούργου (προαιρετική είσοδος). Εδώ εκτίθενται "τα κοσμήματα του στέμματος" δηλαδή, το Στέμμα, το Σπαθί, το Βασιλικό Σκήπτρο, όπως και η θρυλική Λίθος του Scone ή Λίθος του πεπρωμένου. Θα δούμε επίσης το μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας (900 ετών) και το Μαυσωλείο των Σκωτσέζων πεσόντων στρατιωτών. Απόγευμα ελεύθερο για βόλτες στην υπέροχη πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Το βράδυ μπορείτε να συμμετάσχετε (προαιρετικά) σε μία Σκωτσέζικη βραδιά με παραδοσιακούς χορούς. Διανυκτέρευση.
 
7η ΗΜΕΡΑ: ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ – ΜΠΑΝΟΚΜΠΕΡΝ – ΣΤΕΡΛΙΝΓΚ – ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ (Ολοήμερη εκδρομή)
 
Πρωινή αναχώρηση για μια εκδρομή στην κεντρική Σκωτία, μια περιοχή ιστορικής σημασίας για την ανεξαρτησία της χώρας και το παλαιό μεγαλείο της. Πρώτη μας στάση θα είναι στο Μπάνοκμπερν, όπου δόθηκε το 1314 η περίφημη μάχη, στην προσπάθεια ανεξαρτησίας των Σκωτσέζων με τους Χαιλάντερς του Ροβέρτου Μπρους, απέναντι στον Αγγλικό στρατό του Εδουάρδου Β΄. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο Κάστρο του Στέρλινγκ, ένα από τα πιο διάσημα της Σκωτίας. Εδώ έζησαν πολλοί Σκωτσέζοι βασιλείς, όπως οι Στιούαρτ, ο Ιάκωβος Δ' και Ε', ο πατέρας της Μαρίας Στιούαρτ. Εδώ στέφθηκε βασίλισσα της Σκωτίας η Μαρία  Στιούαρτ σε ηλικία 6 ημερών. Επόμενη στάση στο πάρκο Χέλιξ (Helix) για να θαυμάσουμε το μεγαλύτερο γλυπτό με άλογα στον κόσμο, τα Κέλπις (Kelpies), ύψους 30 μέτρων και βάρους 300 τόνων. Τελευταία επίσκεψη της ημέρας είναι ο τροχός του Φάλκιρκ (Falkirk wheel), ένα επίτευγμα της σκωτσέζικης μηχανικής, που περιστρεφόμενος σηκώνει τα πλοία σε ύψος 35 μέτρων και ενώνει τα δύο κανάλια των ποταμών Φορθ και Κλάιντ.  Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Εδιμβούργο. Διανυκτέρευση.
 
8η ΗΜΕΡΑ: ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ –ΑΘΗΝΑ/ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ/ΛΑΡΝΑΚΑ
 
Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Γλασκώβης και πτήση επιστροφής με ενδιάμεσο σταθμό.
 
 
 
Το παραπάνω πρόγραμμα είναι ενδεικτικό
 
Το τελικό ενημερωτικό αποστέλλεται περίπου 3 – 5 ημέρες πριν από την εκάστοτε αναχώρηση
 

Αριθμός Πτήσης

Ημερομηνία Πτήσης

Διαδρομή
(Από 
Þ Προς)

Ώρα
Αναχώρησης

Ώρα Άφιξης

LH 1755

26/04/2019

ΑΘΗΝΑ – ΜΟΝΑΧΟ

06:05

07:35

LH 2518

26/04/2019

ΜΟΝΑΧΟ – ΓΛΑΣΚΩΒΗ

08:25

09:45

LH 961

03/05/2019

ΓΛΑΣΚΩΒΗ – ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ

16:00

18:55

LH 1284

03/05/2019

ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ – ΑΘΗΝΑ

20:30

00:10 (+1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περιλαμβάνονται

  • Αεροπορικά  εισιτήρια οικονομικής θέσης με ενδιάμεσο σταθμό
  • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό.
  • Τοπικοί φόροι στα ξενοδοχεία*
  • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναγράφο-νται στο πρόγραμμα με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
  • Ολοήμερη εκδρομή στο Νησί Μαλ (Isle of Mull (το κόστος του πλοιαρίου περιλαμβάνεται)
  • Έμπειρος αρχηγός, συνοδός, ξεναγός του Γραφείου μας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 

Αναχωρήσεις από Κύπρο       

  • Στις αναχωρήσεις από Λάρνακα περιλαμβάνονται οι φόροι, ο επίναυλος καυσίμων, τα φιλοδωρήματα, τα αχθοφορικά (όπου είναι δυνατόν), και η ειδική επιπλέον ταξιδιωτική ασφάλεια χωρίς επιβάρυνση (ζητήστε μας τι περιλαμβάνει), εκτός από Είσοδοι σε μουσεία κι αξιοθέατα, η βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Λοχ Νες, είσοδοι σε κάστρα κι αποστακτήρια Ουίσκι.

 

Δεν περιλαμβάνονται
(δεν ισχύει για τις αναχωρήσεις από την Κύπρο)

  • Φόροι αεροδρομίων, επιβάρυνση καυσίμων, φόροι πόλεων, φιλοδωρήματα, επιπλέον πακέτο ασφάλειας κλπ., τα οποία καταβάλλονται υποχρεωτικά στην Αθήνα. Επιπλέον πακέτο ασφάλειας (Ατυχήματος, απώλειας αποσκευών, δαπάνες επαναπατρισμού λόγω ατυχήματος ή ασθένειας, δαπάνες για έξοδα επέκτασης ταξιδιού λόγω ατυχήματος, δαπάνες για έξοδα επίσκεψης συγγενούς στο εξωτερικό, δαπάνες για επείγουσα επιστροφή στην Ελλάδα, απώλεια ταξιδιωτικών εγγράφων και έξτρα καλύψεων όπως ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές δαπάνες, ασφάλεια προκαταβολής κ.α.). Ζητήστε πληροφορίες από το τμήμα κρατήσεων για την ακριβή περιγραφή των καλύψεων, το ύψος για την κάθε μια κάλυψη, και τους όρους των καλύψεων για αποφυγή παρεξηγήσεων:  295 €
  • Είσοδοι σε μουσεία και αξιοθέατα, η βόλτα με πλοιάριο στη λίμνη Λοχ Νες, είσοδοι σε κάστρα και αποστακτήρια ουίσκυ.

 

 

*Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

*Προσοχή: Οι φόροι των πόλεων και των ξενοδοχείων καθώς και τα φιλοδωρήματα περιλαμβάνονται στην τελική τιμή και δεν πληρώνονται τοπικά, όπως συμβαίνει συνήθως

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ:

Στη Σκωτία δεν υπάρχουν τρίκλινα δωμάτια!