Πέμπτη, Ιούνιος 20, 2019

Βουδαπεστη-Πραγα 5 ημερες €229

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

 

5 Μέρες Αερ/κώς

Αναχώρηση : 17/12 

 

 

1η ΜΕΡΑ (17/12): ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ

Αναχώρηση από την Αθήνα με απευθείας πτήση της Ryanair. Άφιξη στην Βουδαπέστη και συνάντηση στο αεροδρόμιο με τον τοπικό ξεναγό/συνοδό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και παραλαβή δωματίων. 

 


2η ΜΕΡΑ (18/12): ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ


Πρωινό και μεταφορά στο κέντρο για την ξενάγηση της πόλη της Βουδαπέστης. Κάνοντας τον πανοραμικό γύρο της πόλης, θα δούμε το νεογοτθικό Ουγγρικό Κοινοβούλιο, το μεγαλύτερο κτίριο στην Ουγγαρία με μήκος 268 μέτρα, το οποίο βρίσκεται επί των όχθεων του Δούναβη στην Πέστη και μεταξύ άλλων στεγάζει τα κοσμήματα του ουγγρικού στέμματος, την βασιλική του Αγ. Στεφάνου, όπου βρίσκεται το δεξί χέρι του Στεφάνου Α΄, ιδρυτή της Ουγγαρίας, και έχει ύψος 96 μέτρα, το κάστρο της Βούδας, το οποίο είναι το πρώην βασιλικό ανάκτορο της Ουγγαρίας και σήμερα στεγάζει δύο μουσεία και μία βιβλιοθήκη. Κοντά βρίσκεται το παλάτι Σάντορ, το οποίο είναι η προεδρική κατοικία της Ουγγαρίας, η εκκλησία του Ματίας και ο προμαχώνας του Ψαρά, ο οποίος κατασκευάστηκε το 1905. Δεν θα παραλείψουμε την λεωφόρο Αντράσι με μήκος 2,5 χιλιόμετρα και τρεις λωρίδες, και ενώνει το Ντεάκ Φέρεντς Tερ με την πλατεία των Ηρώων. Κάτω από την λεωφόρο βρίσκεται η γραμμή του μετρό, το οποίο άρχισε να λειτουργεί το 1896 και αποτελεί τη δεύτερη παλαιότερη γραμμή υπόγειου σιδηρόδρομου στον κόσμο, μετά το μετρό του Λονδίνου. Επί της λεωφόρου Αντράσι βρίσκεται η κρατική όπερα της Βουδαπέστης και οι 7 γέφυρες που διασχίζουν τον Δούναβη από βορρά προς νότο, μία από τις οποίες είναι η γέφυρα των Αλυσίδων, που κατασκευάστηκε το 1849 και συνέδεσε τη Βούδα με την Πέστη και έγινε το πρώτο πέρασμα για πεζούς επί του Δούναβη. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Απόγευμα ελεύθερο.

 


3η ΜΕΡΑ (19/12): ΠΡΑΓΑ


Πρωινό και παράδοση δωματίων. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Πράγα με απευθείας πτήση της Ryanair. Άφιξη και συνάντηση στο αεροδρόμιο με τον τοπικό ξεναγό/συνοδό. Ακολουθεί μεταφορά στο ιστορικό κέντρο και ξενάγηση στην μαγευτική Παλιά πόλη της Πράγας. Θα ξεκινήσουμε από το σύγχρονο κέντρο της πόλης, την πλατεία του Βάτσλαβ, στην κορυφή της οποίας δεσπόζουν μεγαλόπρεπα το άγαλμα του Αγ. Βάτσλαβ και το εθνικό μουσείο. Στην συνέχεια της διαδρομή μας, μέσα από τα γραφικά στενά, θα συναντήσουμε το θέατρο των τάξεων, όπου έκανε παγκόσμια πρεμιέρα η όπερα του Μότσαρτ ‘‘Don Giovanni’’ και θα βρεθούμε στην πλατεία της Παλιάς πόλης, όπου θα θαυμάσουμε το ιστορικό μεσαιωνικό δημαρχείο, το περίφημο αστρονομικό ρολόι με την ‘‘παρέλαση των αποστόλων’’ και τον επιβλητικό ναό της Παναγίας του Τυν, με δύο παρόμοια αλλά διαφορετικά καμπαναριά. Από εκεί θα δούμε τον γοτθικό πύργο της πυρίτιδας που στέκεται υπέροχα δίπλα στο αρτ-νουβό σπίτι των δημοτών, στην πλατεία Δημοκρατίας. Μέσα από τα μεσαιωνικά δρομάκια της ‘‘βασιλικής οδού’’ θα οδηγηθούμε στην πέτρινη γέφυρα του Καρόλου με τα 30 αγάλματα, σημείο αναφοράς για κάθε επισκέπτη και σύμβολο της πόλης. Φυσικά, δεν θα παραλείψουμε το Κλεμεντίνουμ, ένα ιστορικό συγκρότημα κτιρίων που τον 18ο αιώνα ήταν γνωστό ως το μεγαλύτερο κολέγιο Ιησουιτών στον κόσμο και σήμερα στεγάζει την πανέμορφη εθνική βιβλιοθήκη, το πανεπιστήμιο του Καρόλου, το παλαιότερο και μεγαλύτερο τσεχικό πανεπιστήμιο, και το εντυπωσιακό μέγαρο της φιλαρμονικής (Ρουντολφίνουμ) στην πλατεία του Γιαν Πάλαχ. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και παραλαβή δωματίων. 

 


4η ΜΕΡΑ (20/12): ΚΑΣΤΡΟΥΠΟΛΗ


Μετά το πρωινό ξεκινά η ξενάγησή μας στην περιοχή του κάστρου της Πράγας και της Καστρούπολης (συνοικία Χράντσανι). Θα ξεκινήσουμε με το ιστορικό μοναστήρι Λορέτο με τους θαυμάσιους εκκλησιαστικούς θησαυρούς και το μοναστήρι του Στραχόφ με τις υπέροχες εκκλησιαστικές βιβλιοθήκες, το ανάκτορο Σβάρτσενβεργκ, την αρχιεπισκοπή της Πράγας και τον υπέροχο ναό του Αγ. Νικολάου, χτισμένο σε ρυθμό μπαρόκ. Μέσα στο κάστρο θα θαυμάσουμε τον επιβλητικό γοτθικό καθεδρικό ναό του Αγ. Βίτου και το παρεκκλήσι του Αγ. Βάτσλαβ, προστάτη της χώρας, την βασιλική του Αγ. Γεωργίου -το παλαιότερο διατηρημένο θρησκευτικό κτίριο στην Πράγα- και τα παλάτια που διέμεναν οι δούκες και οι βασιλιάδες της Βοημίας. Σήμερα, ένα από τα παλάτια είναι η έδρα του προέδρου της χώρας. Θα διαβούμε την ‘‘χρυσή οδό’’ με τα πολύχρωμα σπίτια, που τον 16ο και 17ο αιώνα αποτελούσε έδρα των αλχημιστών και θα κατηφορίσουμε την γνωστή οδό Νερούντοβα.
Μετά το πέρας της ξενάγησης θα επιβιβαστούμε από την όχθη του ‘‘Μικρού μέρους’’ (Μαλά στράνα) -μία από τις παλαιότερες ιστορικές συνοικίες στην Πράγα- σε καραβάκι, επί του οποίου θα απολαύσουμε την μοναδική θέα του ποταμού Μολδάβα στην 2ωρη κρουαζιέρα με γεύμα. Από το ποταμόπλοιο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε το νησί Κάμπα, το εθνικό θέατρο, το διάσημο σπίτι που χορεύει και το φρούριο Βίσεχραντ, χτισμένο πάνω στον λόφο. Ελεύθερο απόγευμα. 

 


5η ΜΕΡΑ (21/12): ΚΑΡΛΟΒΙ ΒΑΡΥ –ΠΡΑΓΑ-ΑΘΗΝΑ


Πρωινό και παράδοση δωματίων. Αναχώρηση με όλες τις αποσκευές για ολοήμερη εκδρομή στην περίφημη τσεχική λουτρόπολη Κάρλοβυ Βάρυ (130 χλμ), γνωστή για τις ιαματικές της πηγές, το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου, την μαγική ατμόσφαιρα που δημιουργείται από τα πανέμορφα κτίρια του ιστορικού κέντρου και τον ρομαντικό ποταμό Τέπλα, δίπλα στον οποίο περπάτησαν μεγάλες προσωπικότητες της εποχής όπως ο Γκαίτε, ο Σίλλερ, ο Μπετόβεν, ο Μπαχ, ο Τσάρος της Ρωσίας Πέτρος ο Μέγας. Θα κάνουμε τον πανοραμικό γύρο της λουτρόπολης από ψηλά και θα αφιχθούμε στο ιστορικό κτίριο των λουτρών και το φημισμένο ξενοδοχείο Pupp, από όπου θα συνεχίσουμε με πεζή ξενάγηση και θα έχουμε την δυνατότητα να δούμε την θερμή πηγή, το τοπικό μουσείο και το Μύλο κολονάντε, καθώς επίσης και το αυτοκρατορικό θεραπευτήριο, το θέατρο της πόλης, τις στοές και τα περιστύλια διαφόρων αρχιτεκτονικών ρυθμών που στεγάζουν τις ιαματικές πηγές, τον φυσικό θερμοπίδακα και την ρώσικη εκκλησία στην άκρη της πόλης, δίπλα στο δάσος. Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό παραδοσιακό εστιατόριο και ελεύθερος χρόνος για ψώνια. Μεταφορά στο αεροδρόμιο της Πράγας για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

****Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ.

 

ΣΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ:

 

  • Αερ/κά εισιτήρια Αθήνα-Βουδαπέστη // Πράγα-Αθήνα με απευθείας πτήσεις.
  • Αερ/κά εισιτήρια Βουδαπέστη –Πράγα
  • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Βουδαπέστης  και της Πράγας.
  • διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό στην Βουδαπέστη  ( hotelGoldenPark).
  • διαν/σεις σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό στην Πράγα  ( hotelExpo).
  • 4 γεύματα  σε τοπικά εστιατόρια .
  • Ξεναγήσεις όπως στο πρόγραμμα  με  Ελληνόφωνο ξεναγό .
  • 1 χειραποσκευή  + 1 αποσκευή  μέχρι  10  κιλά για κάθε επιβάτη .
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης touroperator.

 

           Σημ1: Δεν περιλαμβάνονται οι φόροι των αεροδρομίων ( 150 E).

            Σημ2: Δεν περιλαμβάνονται οι προαιρετικές εκδρομές .

Σημ3: Η σειρά των ξεναγήσεων δύναται να τροποποιηθεί .

Σημ4: Σε περίπτωση αλλαγής του αεροπορικού ναύλου δύναται να αλλάξει η τιμή.

 

 

Αναχωρήσεις

Δίκλινο

1κλινο

Παιδικό

Ξενοδοχείο

17-21/12

5 μέρες

229

459

199

GoldenPark  4*/ Expo 4*

 

17/12   ATH-BUD   22.25-23.45

21/12   PRG-ATH   22.00-01.30